ST. LUCIA

St. Lucia

Boka en resa till Saint Lucia, så får du uppleva en tropisk ö i östra delen av Västindien med skogstäckta berg, bananplantager, kokospalmer, stränder och fiskebyar. Ön är 4,3 mil lång och 2,2 mil bred, så det är den näst största ön i gruppen Windwardöarna.

För över tvåhundra år sedan pågick en långdragen dragkamp om Saint Lucia mellan Storbritannien och Frankrike och ön bytte ägare flera gånger. Idag är den en självständig medlem i Samväldet (före detta Brittiska Samväldet).

Ett av de första ställena som folk besöker under resor till Saint Lucia är Castries, öns huvudstad. Här kan du smaka på fräsch mat och färska kryddor och njuta av den lokala kulturen på marknaden på huvudtorget. Marknaden är öppen alla dagar utom söndagar. Lär dig mer om områdets historia i 1800-talskatedralen Cathedral of the Immaculate Conception och de gamla barackerna i Fort Charlotte, som nu är regeringsbyggnader. Slappna av i solen på stranden Vigie Beach.

Besökare som är i fin form och har en äventyrlig ådra vandrar uppför Pitons, två pyramidformade toppar på över 750 meters höjd över havet. Du ser dem från de flesta delarna av ön. Under en lite lugnare vandring tar du dig genom regnskogsreservat till de inre delarna av Saint Lucia. En av de populäraste lederna är Barre de l’Isle Trail, en 2 kilometer lång vandring som passar för barn. Kom ihåg att ta med kikaren eller kameran för att titta på några av de inhemska fåglarna, bland annat den färggranna papegojan Saint Luciaamazon.

Planera även in att besöka några av öns andra naturattraktioner. Vulkanen La Soufriere är världens enda ”drive-in-vulkan”. Den hade sitt senaste utbrott för 40 000 år sedan och sedan kollapsade den. Det går en väg upp till och genom kratern, där du passerar bubblande bassänger med gyttja och öppningar som spyr ut svavelångor.

Stanna till vid det mineralrika vattenfallet Diamond Waterfall. Detta vattenfall fylls på av regnvatten och svavelhaltiga källor, så vattnet och stenarna ändrar färg beroende på den aktuella mineralhalten. Det är inte tillåtet att bada vid vattenfallet, men mot en liten avgift får du glida ner i de närliggande mineralbaden.

Saint Lucia har ett varmt, tropiskt och fuktigt klimat med en genomsnittstemperatur på omkring 26 °C. De varmaste månaderna är från juni till augusti och de svalaste är januari och februari.

kontakta mig för bokning

vi hjälper dig att boka

OFFERTFÖRFRÅGAN:

    Follow Us on Instagram